Yeni için tören ve ‘İmza Günü’ düzenlendi

24.10.2021

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) tarafından federasyonun onursal başkanı Mevlüt Yeni için Alanya’da tören ve imza günü düzenlendi. Alanya Kültür Merkezi’ndeki (AKM) programda Anadolu medyasının geleceği de konuşuldu.

Organizasyona Alanya Belediye Başkan Vekili Abdullah Akbaş, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Dizdaroğlu, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Yalçın Bayer, AGF’ye bağlı gazeteciler cemiyeti başkanları, AGC Yönetim Kurulu üyeleri, siyasiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilciler katıldı.

Mesleğe Alanya'da başlayan Antalya'da devam eden Gazeteci Mevlüt Yeni, Cemiyet Başkanlığı, Federasyon Başkanlığı, Konfederasyon görevi derken şimdi yurt dışına gitme kararı aldığını açıkladı. Alanya Belediyesi Tiyatro Salonunda duygu dolu anlar yaşandı.

 

Yeni, “Birlik ve beraberlik gerekli”

Gazeteciliğe Alanya’da başladığını belirten Mevlüt Yeni, 4 bin makalesinin bir araya getirilmesi ile hazırlanan ‘Sadece Gazeteci’ isimli kitaptan elde edilecek gelirle bir öğrenciye burs verileceğini açıkladı.

Gazetecilere, ailesini ve sağlığını ihmal ettiğini belirten Yeni, meslektaşlarına bunları ihmale etmemelerini istedi.

Basının zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Yeni, bunu aşmak için birlik ve beraberliğin gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Yeni’ye AGF Onursal Başkanlık Belgesi ile Dizdaroğlu ve Bayer’e çeşitli hediyeler verildi.

Ardından Yeni katılımcılar için kitabını imzaladı.