Olacyto'ya veda

27.12.2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, şehir dışına taşınması nedeniyle, 10 yıldır yerine getirdiği başkanlık görevini bırakacağını açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) yönetim kurulunda 10 yıldır başkanlık yapan duayen gazeteci Turgay Olcayto, Antalya'ya taşınacağı için 6 ocak itibariyle görevini bırakacağını açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kurullar ve Komisyonlar Değerlendirme toplantısında konuşan Olcayto, ''Sedat Simavi önderliğinde gazetecilerin sorunlarını çözmek, haberin serbest dolaşımını sağlamak, bağımsız bağlantısız gazeteciliği hayata geçirmek için kurulan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 77’nci yılını onurlu bir biçimde tamamladı. 10 yıldan bu yana bu güzide topluluğun başkanlığını yürütmek, yönetim, denetim, balotaj, onur kurullarıyla komisyonlarındaki siz değerli arkadaşlarımla birlikte olmak benim için büyük bir gurur vesilesi oldu. Nail Güreli ile 1994’te başladığımız Cemiyet serüvenimiz süresince hemen hemen bütün kurullarda görev yaptım. Bu görevlerim sırasında hep gazeteciliğin evrensel kurallarına göre çalışmaya gayret ettim. Ne iktidarların ne sermayenin ne de çıkarcı medyanın yanında oldum. Yönetim kurullarındaki bütün arkadaşlarımla uyum içinde bağımsız bağlantısız gazeteciliğin ayakta kalması için uğraş verdik, veriyoruz. Hiçbir koşulda eğilmedik, bükülmedik. Kısaca bana bu gücü veren kurullardaki tüm arkadaşlarıma teşekkürü borç biliyorum'' dedi.

TGC Yönetim Kurulu’nun yeni görev dağılımına göre; Başkan Vekili olarak görev yapan Vahap Munyar TGC Başkanı olarak seçilirken, TGC Başkan Vekilliğine Doğan Şentürk, Başkan Yardımcılığı görevine İhsan Yılmaz, Genel Saymanlık görevine Hakan Güldağ’ın getirilmesine karar verildi. Sibel Güneş Genel Sekreter, Nuray Karagöz Genel Sekreter Yardımcısı, Göksel Göksu, Pınar Aktaş, Uğur Güç ve Atilla Dişbudak ise üye olarak görevlerine devam edecek. Toplantıda Turgay Olcayto’dan boşalacak yönetim kurulu üyeliğine ilk yedek üye Garbis Özatay’ın çağırılmasına karar verildi.